Reserveer een tafel bij Dudok

Vul onderstaand formulier in om een tafel te reserveren bij Dudok. Wij ontvangen u graag binnenkort!

- Omgeving -

De omgeving van het Regentenhuis van Kuyl’s Fundatie is een waar plaatje. Kralingen werd in 1895 bij Rotterdam gevoegd en wordt nu van oudsher gezien als de chique wijk van de stad.

- Rotterdam-Kralingen -

Laten we beginnen in hartje Kralingen, de ’s-Gravenweg. Voeger was de ’s-Gravenweg de langste straatweg van Nederland met als doel de verbinding tussen Gouda en Rotterdam te leggen. Vandaag de dag is de ’s-Gravenweg vooral een prachtige straat met veel karakteristieke woningen. Maar natuurlijk ook een aantal rijksmonumenten, waaronder het Regentenhuis van Kuyl’s Fundatie. In het verlengde van de Kortekade, waar de ’s-Gravenweg overgaat in de Oudedijk, komt u op de Lusthofstraat. Een bruisende winkelstraat met fijne boetieks en restaurants.

Verder de wijk in bepalen romantische villawijken en statige lanen het straatbeeld. Dit is dan ook hoe de wijk gekenmerkt wordt door Rotterdammers. Maar er is natuurlijk veel meer. Zo heeft de Erasmus Universiteit Rotterdam ervoor gezorgd dat veel studenten deze wijk inmiddels ook weten te vinden. Dit zorgt voor leven in de brouwerij! Voornamelijk aan de Oostzeedijk zijn veel studenten te vinden en hier vindt u dan ook veel populaire kroegen en restaurants.

Niet ver van deze gezelligheid ligt het grootste stadspark van Rotterdam: het Kralingse Bos. Een heerlijke plek voor iedereen die de stad even wilt ontvluchten. De sportieve Rotterdammer weet de groene oase ook te vinden om onder andere te hardlopen, skeeleren of te fietsen. Het Kralingse Bos heeft naast het prachtige bos, ook een grote plas waar veel watersporters te vinden zijn.